Ako ovplyvní hrúbka korpusu kvalitu kuchynskej linky?

Ako ovplyvní hrúbka korpusu kvalitu kuchynskej linky?

Ako ovplyvní hrúbka korpusu kvalitu kuchynskej linky?

Hoci ho na prvý pohľad nevidieť, práve korpus tvorí prevažnú časť kuchynskej linky. Môžete mať akékoľvek krásne dvierka, ale pokiaľ nebudú osadené na pevných a stabilných korpusoch, vzhľad linky to ovplyvní miery. Čo je teda to, na čo si dávať pozor?

Hrúbka korpusových DTD by mala byť minimálne 18 mm . Zároveň však treba mať na pamäti, že tak, ako nie je rovnaké jedno auto s druhým, ani  drevotriesky nie sú rovnaké. Ich základným parametrom je hustota udávaná v kg/m3. Dôležité je, aby použitý materiál mal hustotu minimálne 600 kg/m3. V opačnom prípade hrozí, že sa Vám po čase pánty dvierok vytrhnú, pretože materiálich jednoducho nedokáže pevne držať. Pre ilustráciu prikladáme názornú ukážku aj ďalšieho  rozdielu:

Do dosky s hrúbkou 18 mm môžete prichytiť kovanie so skrutkou dlhou 16mm. Do 16 mm hrubej DTD dosky sa pánty uchytávajú len 12mm dlhými skrutkami. Ktoré riešenie spojenia podľa Vás vydrží viac? Samozrejme to prvé. A preto, keď už chcete investovať do novej linky a očakávate, že Vám bude slúžiť dlhé roky (desaťročia), určite si dajte záležať aj na správnom výbere materiálu korpusov.

Zdieľajte s priateľmi