Ako správne naplánovať kuchyňu a jej úložné priestory?

Ako správne naplánovať kuchyňu a jej úložné priestory?

Ako správne naplánovať kuchyňu a jej úložné priestory?

Máte vo svojej súčasnej kuchyni neustále problém v tom, že presúvate veci z miesta na miesto? Ergonómia kuchyne je nesmierne dôležitá. V správne naplánovanej kuchyni na mieru sa aj príprava jedla stane potešením. Ako vyriešiť úložné priestory pri plánovaní kuchyne?

Čo je potrebné vedieť ešte skôr, než začnete kuchyňu zariaďovať?

Celé plánovanie kuchyne je o priestore. Pred samotnou realizáciou, resp. zariaďovaním kuchyne na mieru, je potrebné poznať veľkosť priestoru. Hoci v malej kuchyni chcete ušetriť každé miesto a vo veľkej sa obmedzovať nemusíte, tak sú určite zásady, ktoré by sa mali dodržiavať v oboch príkladoch.

Ako napríklad ergonómia kuchyne – dispozičné riešenie pracovných zón, odkladania potravín, zásuviek apod. Rozhodujete sa, že prenecháte zariaďovanie kuchyne interiérovému štúdiu? Skvelé! V tom prípade by vás mohlo zaujímať Ako prebieha proces návštevy nášho štúdia.

Aké sú najčastejšie chyby pri zariaďovaní kuchyne?

  • nedodržiavanie ergonómie kuchyne,
  • malé priestory sú preplnené,
  • nedostatok úložného priestoru,
  • v kuchyni je málo svetla,
  • vyberáte nepraktické či nekvalitné materiály,
  • zariaďujete kuchyňu vo vlastnej réžií, bez pomoci odborníkov.

Čím kuchyňu zariadiť?

Výber vhodných materiálov, kombinácia a skladanie skriniek, výber úchytiek či správne rozloženie zón je nevyhnutnou súčasťou zariaďovania kuchyne. Pri plánovaní kuchyne je potrebné myslieť na 5 miest určených pre:

  • zásoby,
  • ukladanie kuchynského riadu,
  • prípravu,
  • varenie,
  • umývanie.

Ako vyriešiť úložné priestory v kuchyni?

1.    Zásuvkové vložky

Hľadáte dizajnovo čisté, no zároveň luxusné riešenie? Zásuvkové vložky z masívneho dreva sú vhodné pre nízke i vysoké zásuvky. Skvelo vyplnia zásuvky, v ktorých máte uložený príbor, či iné kuchynské náradie. 

2.    Policový výsuv

Snažíte sa akokoľvek, no ten roh v kuchynskej linke tam jednoducho vždy bude? Žiadny problém! Vyplniť sa dá praktickým systémom plných výsuvov Le Mans. Je funkčný, má perfektný dizajn a rozhodne vďaka nemu vyplníte každé miesto.

3.    Výsuvné sortery

Aj taká maličkosť ako triedenie odpadu, môže byť premyslená do posledného detailu. Ste moderná rodina, ktorá triedi odpad? Prispôsobte tomu aj vašu doplnkovú organizačnú zásuvku. Poskytuje prakticky úložný priestor a navyše je jednoduchá na údržbu.

4.    Vysoké výsuvy

Výsuvné systémy sú klasika, ktorá nikdy neomrzí. Poskytujú vynikajúci prehľad a nenáročný prístup k uskladneným potravinám či veciam. Navyše, sú doplnené o integrované tlmenie.

5.    Drezové zásuvky

Drezové zásuvky sú geniálnym riešením v prípade, že kuchyňu využívate naplno. Máte plné ruky? Stačí jemné ťuknutie do čela bez úchytky a systém SERVO-DRIVE vám poskytne jedinečný komfort pri otváraní.

Avšak, nemyslíte si, že to je všetko. Máme v zálohe ešte ďalšie možnosti, ako vyriešiť úložné priestory v kuchyni. Ak máte záujem dozvedieť sa viac, pokojne nás kontaktujte.

    Zdieľajte s priateľmi